Mijn huis en ....

Je woont met veel plezier in je koophuis. Het afsluiten van de hypotheek is alweer jaren geleden. Is je huidige hypotheek nog steeds de beste keuze? Komt je rentevaste periode ten einde? Is het verstandig om extra te gaan aflossen? Ga je van baan veranderen of binnenkort met pensioen? Wij denken graag met je mee.

Hypotheekrente is historisch laag

Afgelopen jaren is de hypotheekrente fors gedaald. Wanneer je rentevaste periode nog niet is afgelopen dan heb je hier helaas weinig aan. Het is vaak mogelijk om je hypotheek over te sluiten. Je krijgt dan te maken met een boeterente. Het is ook steeds vaker mogelijk om rentemiddeling toe te passen. Bij rentemiddeling wordt de boete in het nieuwe rentepercentage verwerkt en uitgesmeerd over een nieuwe rentevaste periode. De boete hoef je daarom niet ineens te betalen. Daarnaast zijn de bijkomende kosten een stuk lager dan bij het oversluiten van de hypotheek. Aan beiden opties zitten voor- en nadelen. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

alt

Einde rentevaste periode

Voor het einde van de rentevaste periode ontvang je van je bank een brief met hierin een nieuwe aanbieding. Je kunt zelf kiezen voor een nieuwe rentevaste periode. Wat de bank vaak niet vertelt is dat het ook mogelijk is om de hypotheek zonder boete over te sluiten. Dit is bijvoorbeeld voordelig wanneer een andere bank of geldverstrekker een lagere rente of wellicht betere voorwaarden aanbiedt. Het is belangrijk om advies in te winnen voordat je een keuze maakt.

Verbouwingsplannen

Na al die jaren is je huidige huis misschien net wat te klein geworden of toe aan een renovatie. Heb je weleens gedacht om te gaan verbouwen? Een aanbouw voor extra ruimte, een nieuwe keuken of badkamer? Er zijn vaak verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld je hypotheek verhogen of het afsluiten van een persoonlijke lening. Beiden kennen voor- en nadelen. We vertellen je graag meer. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Plan een vrijblijvende afspraak